A Jászszentandrási Gyümölcsfeldolgozó Szociális Szövetkezet 2015. decemberében alakult 7 fő tagsággal. A kisüzem 2017-ben kezdte meg működését szoros együttműködésben a helyi önkormányzattal. Jászszentandrás Község Önkormányzata immár 9 hektáron termeszt homoktövist, amit a Szociális Szövetkezet kisüzemében feldolgoz.

Jelenleg 6 fő alkalmazottat foglalkoztat, akik egy része közfoglalkoztatott, egy része pedig regisztrált álláskereső volt.

2 ízben elérhetőek a 100%-os homoktövis, alma és/vagy cékla hozzáadásával készül, tartósítószer, színezék, hozzáadott cukormentes gyümölcslevek. A 100% homoktövis velőből készült koncentrátum, homoktövis szörp, homoktövis mag-héj őrlemény és tea is szerepel a kínálatban.

A Szociális Szövetkezet elhivatott az egészséges és természetes alapanyagokból készült, valamint természetes eljárással előállított és tartósított élelmiszerek mellett. Jelenleg gyártott termékeink is egytől egyig ezt a példát követik. Gyümölcsleveink helyi és kistérségi termelők által beszállított, válogatott minőségű gyümölcsökből és zöldségekből készülnek. Üzemünkben gondos odafigyelés és szakértelem mellett készülnek a termékek, folyamatos a dinamikus munkavégzés és a vevőközönség igényeit minél szélesebb körben kielégítő fejlesztések. A Szociális Szövetkezet tartja magát a kezdetben irányvonalat adó „kincs", a homoktövis alapú termékek gyártásához.

A homoktövis narancssárga, bogyós termése, mely augusztus végétől terem egészen az első fagyokig begyűjthető. Kifejezetten jót tesz neki, ha megcsípi a dér, mert akkor kellemesebb, édesebb íze lesz.

A fogyasztása erősíti az immunrendszert, lassítja az öregedést. Magas C-vitamin tartalma miatt remek ellenszere a megfázásos megbetegedéseknek. A savanykás ízű gyümölcs speciális zsírsav összetételének köszönhetően fokozza az anyagcserét, csökkenti a vér koleszterinszintjét és még az érelmeszesedést is lassítja. Gyulladáscsökkentő és hámosító hatása miatt felhasználják sebgyógyításra alkalmas krémekhez. E-vitamin és esszenciális zsírsav tartalma révén pedig remek összetevője a kozmetikumoknak.

Miért hasznos önöknek a fentieken kívül homoktövis gyümölcsleveket fogyasztani?

- Mert a homoktövis C-vitamin tartalma (800- 5000 mg) akár százszorosé a narancsénak (50 mg)

- Mert hazai cég készíti, így a magyar gazdaságot támogatja, illetve az ökológiai lábnyoma is kisebb, mint egy Brazíliából származó narancslének.

- Mert egyelőre kuriózumnak, különlegességnek számít a hazai piacon.

- Mert almával, céklával készül, ami szintén különlegessé teszi az italt.

- Mert ma trendi egészséges ételeket, italokat fogyasztani és ez a gyümölcslé maximálisan megfelel ennek az elvárásnak is.

Legfrissebb cikkek

2020. február 04.
2020. január 30.
2020. január 30.

Facebook

X

Right Click

No right click